Párt   program    

HNUTIE — STABILITA politikai párt programnyilatkozata1- A kezdő vállalkozók részére kétéves adómentesség.


2- Minden 18. életévét betöltő polgár részére lehetővé tenni a vállakozást, függetlenül a foglalkozásától, azaz a közigazgatásban dolgozók részére is (rendőrök, tűzoltók, .. kissebségek és egyéb személyek).


3- ÁFA (DPH) Pékipari termékek: kenyér, kifli, egyéb péksütemények.Hústermékek: marhahús, sertéshús, bárányhús, vadhús, mindenféle hal Tejtermékek: tej (szárított, folyékony) vaj, joghurtok, túró Zöldség és gyümölcs az üzletekben és a termelőknél is 5 % ÁFA-val.


4- Egyéb termékek, gömbfa, fakészítmények, gerenda, deszkák, építési anyagok, cement, mész, kavics, beton és egyéb 15% ÁFA -val.


5- A szociális és egészségügyi biztosítóba fizetett járulékok csökkentése 20%- kal.


6- Jogi személyek és cégek adójának csökkentése 23 %- ról 15 %- ra.


7- A nyugdíjakat gyorsabb ütemben emelni, megközelítve így a fejlett országokat.


8- A magánvállalkozókat kimondottan tehermentesíteni az adminisztratíva alól.


9- Keményen harcolni a korrupció ellen, a korrupt személyeket leleplezni és büntető eljárást indítványozni velük szemben.


10- Az egészségügyi ellátás javítása a páciensek javára, az egészségügyi nővérek és egyéb alkalmazottak fiztésének emelése.


11- Ingyenes gyógyszerek a gyermekek, nyugdíjasok és daganatos betegek részére.


12- Az oktatásügy színvonalának növelése a diákok és tanárok javára, a tanárok fizetésének emelése és az oktatásügyi tárca irányításának hatékonyabbá tétele.


13- A Szlovák Köztársaság polgárainak, roma és más kisebbségek bevonása a projektbe.Minden olyan polgár részére, aki szeretne szarvasmarhát tartani/ nevelni, az állam szarvasmarhát juttat és egyúttal felügyeli annak tartását.


14- A Szlovák Köztársaság önellátásának mértékét 40 %-ról 90 %-ra növelni.


15- Kifejezetten biztosítani, hogy a SZK Adóhivatala és azok alkalmazottai ne lehessenek a sikeres vállalkozók likvidálására való visszaélés részesei, úgy mint ahogyan ez jelenleg történik. A SZK Adóhivatala nem lehet megsemmisítő ereje a politikai hatalom aroganciájának.


16- A mezőgazdasági dotációkat az Elj szintjére emelni, csökkenteni a fogyasztási adót a legalacsonyabbra az EU-n belül.


17- Az adóhivatali ellenőrzések alatt kötelező hang- és kamera felvételt készíteni, hogy ne kerülhessen sor az adóhivatali dolgozók hatáskörével való visszaélésre.


18- A HNUTIE —STABILITA biztosítja az ÁFA—ra vonatkozó törvényjavaslat révén az ÁFA (DPH) adó 100% beszedését, a törvény bevezetésével az állami költségvetésbe évente több miliárd, kb. 4 — 10 milliárd euroval is több lehet a bevétel.


19- Javasoljuk minden polgár részére havonta 100-tól 500 euróig terjedő összeg mint segély kifizetését, a koalíciós partnerekkel való megállapodást követően, a SZK polgárai életminőségének és szinvonalának megtartása ill. növelése céljából történő hozzájárulásként.


Vytvorte si webové stránky zdarma!